AdverteerderNieuws

Thanatopraxie Infinitum

Wendy Bartholomeeusen

 Claessensdreef 41, 2950 Kapellen

 +32 (0) 489 66 95 69

thanatopractor-antwerpen.be

 info@thanatopractor-antwerpen.be

Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

Thanatopraxie is een behandeling die het ontbinden van het lichaam tijdelijk vertraagd tot wel 10 à 12 dagen lang. Het is bedoeld om het ontbindingsproces af te remmen en het lichaam toonbaar te houden van het moment van het overlijden tot aan het moment van de uitvaart.

De behandeling verzekert u dat er geen risico’s zijn voor infecties bij contact met overledenen, noch onaangename geurtjes of verlies van vocht.

Bij thanatopraxie wordt het bloed uit de aderen voor een groot deel vervangen door een conserverend middel (formaldehyde). Het lichaam krijgt een natuurlijke kleur en krijgt en heel natuurlijk uitzicht. Indien het lichaam op om het even welke wijze getraumatiseerd is, kan er in deze situatie ingegrepen worden, door gebruik te maken van meer gespecialiseerde technieken die de oorsprong terugvinden in chirurgie, fotogrime en kleurenleer.

Indien bij ziekteprocessen bv: kanker, geelzucht, hartstilstand of andere veranderingen aan het lichaam zijn opgetreden, is het aangeraden om het lichaam een behandeling te geven.

Related Articles

Back to top button