Nieuws

Uitvaartplechtigheid op de Flandria met aansluitend de asbestemming op de Schelde

Uitvaartplechtigheid op de Flandria met aansluitend de asbestemming op de Schelde

Sinds de start van het project in 2017 te Antwerpen, waarbij iedereen zijn as te water kan laten in de Schelde, zijn er zo’n 47 overledenen die de Schelde als laatste rustplaats kregen.  Johan Dexters van Funebra, de Nationale Federatie van begrafenisondernemers van België is tevreden met dat cijfer en komt nog met extra nieuws en mogelijkheden.

Uitvaart en asbestemming aansluitend, mogelijk op een Flandria 

Families kunnen nu ook kiezen voor een uitvaartplechtigheid op de Flandria en de urne vanop de boot te water te laten.  Het is vanaf nu ook mogelijk om de uitvaartplechtigheid te laten plaatsvinden op de Flandria. “In april zaten we samen met Philip De Prest van Flandria om de praktische kant van de zaak te bekijken. Zij wilden graag mee in het project. De bedoeling is dat de hele plechtigheid op het schip kan plaatsvinden terwijl de Flandria naar de locatie van asbezorging vaart op de Schelde”, vertelt Dexters.

As op de Schelde 

Op dit moment heeft Dexters nog geen mensen gehad die achter dergelijk initiatief vroegen maar dat is vooral omdat mensen nog te weinig op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er zijn. Ook het Havenbedrijf zou al groen licht gegeven hebben. Op voorwaarde dat de as op de Schelde wordt neergelaten en niet in de dokken. “Dat is het enige nadeel dat we hebben omdat je hierdoor een meerkost krijgt voor de familie. Wat de exacte kostprijs zal zijn, daarover zijn we nog aan het onderhandelen. Maar ik leg de mogelijkheid sowieso al voor aan families”, aldus Dexters in Het Laatste Nieuws.

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button