Uitvaartgids

Wat als een uitvaartverzekering niet alle kosten dekt?

De uitvaartverzekering dekt niet alle kosten van de begrafenis?

Dekt een uitvaartverzekering alle kosten?

Wat als een uitvaartverzekering niet alle kosten dekt?
©Christophe Bruyneel

Nederland – Mensen moeten na de uitvaart met uitvaartverzekering nog grote bedragen opleggen. Dat meldt de “Nederlandse Mededingingsautoriteit”. De mensen die op dat moment door een enorme moeilijke periode gaan, worden door hun uitvaartverzekeraar nog meer geteisterd. Het gaat vooral over de naturaverzekeringen. Zoals we reeds op onze website vermelden moet u goed nagaan waarvoor u verzekerd bent en waarvoor niet. Lees goed de kleine lettertjes.

1000 tot 2000 euro gemiddeld bijbetalen.

“De Nederlandse Mededingsautoriteit haalt in zijn rapport periodiek onderzoek van de Consumentenbond aan. Volgens de Consumentenbond kost een uitvaart gemiddeld 5.000 tot 6.000 euro. Maar de waarde van een natura-basispakket bedraagt op basis van de kostencalculator van www.uitvaart.nl slechts 4.000 euro. Er moet dus gemiddeld 1.000 tot 2.000 euro worden bijbetaald.”

Onderverzekerd

“Volgens de verzekeraars zelf is de helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering onderverzekerd. Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, de helft daarvan in natura. Ook met een uitkering in geld kunt u uiteraard onderverzekerd zijn: het bedrag kan te laag zijn.”

De Belgische markt

Ook onze markt in Vlaanderen, België wordt overspoeld door verzekeraars. Het is daarom goed opletten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Omdat in ons land amper 7% – 10% van de bevolking een uitvaartverzekering heeft. Er is een groot potentieel in ons land op dat gebied.

Het is nog afwachten of de gemiddelde vlaming wel echt zulk uitvaartverzekering wenst en het eventuele nut ervan inziet. Voor meer informatie omtrent uitvaartverzekeringen, bekijk onze rubriek voorzorg, uitvaartverzekering. Daar er een heel groot verschil in maatschappijen en verzekeringen zit.

Tip:Neem een kapitaalsverzekering die u afsluit bij een begrafenisondernemer én een afzonderlijke verzekeraar. Lees onze rubriek van uitvaartverzekeringen goed door!

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button