Nieuws

Vlaamse regering verlaagt erfbelasting

Vlaamse regering verlaagt erfbelasting

De Vlaamse regering is van plan om de erfbelasting aan te passen en te verlagen.  Vanaf 1 september 2018 verlaagt het hoogste tarief van 65 procent naar 25 procent.  Dit was het hoogste tarief voor bijvoorbeeld mensen die geen familie van elkaar waren.

Daarnaast voorziet de Vlaamse regering nieuwe vrijstellingen en wordt een gedeeltelijke erfenissprong mogelijk. Voor de hervorming trekt de Vlaamse regering 139 miljoen uit.

Daling

Op een erfenis die je krijgt van broers en zussen of van verdere familie of vrienden, betaal je vandaag hoge belastingen. Het hoogste tarief van 65 procent valt nu weg en er komt een nieuw lager tarief van 25 procent voor erfenissen tot 35.000 euro.

De langstlevende partner van wie overlijdt krijgt een vrijstelling van 50.000 euro, bovenop de huidige bestaande vrijstelling van de gezinswoning waarin men woonachtig was. Wie jonger is dan 21 jaar en beide ouders verliest, krijgt een vrijstelling van 75.000 euro op roerend vermogen en op het huis waarin hij/zij woont.

Gedeeltelijke erfenissprong

Wie een erfenis krijgt in de rechte lijn (van een partner, ouder, grootouder), kan die erfenis of een deel ervan kosteloos doorgeven aan zijn of haar eigen kinderen. Voor die kosteloze erfenissprong heb je een jaar de tijd.

 

Nieuwsbron: eigen redactie en vtm nieuws

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button