Archief

Vriesdrogen of Alkalische Hydrolise, een verhit gevecht tussen producenten

Verhit gevecht voor Vriesdrogen of Alkalische Hydrolyse

Producenten van groene oplossingen voor crematie, gaan het gevecht aan

Het is al langer geweten dat er in bepaalde Amerikaanse staten een groen alternatief wordt toegelaten om de crematie te vervangen. Ook in het Verenigd Koninkrijk worden er alternatieven voorzien en komen er bedrijven op de markt met alternatieven.

Toch zit er nog verschil tussen verschillende producenten als het gaat over één en dezelfde manier van lijkbezorgen. Zoals het vriesdrogen. De Zweedse producent zal toch nog anders te werk gaan dan de nieuwe Engelse producenten. Het resultaat zal weliswaar hetzelfde zijn, toch zit er verschil in het proces. De exacte verschillen hierin zitten in het proces om uiteindelijk as van de overledene te kunnen behouden om aan de rouwende families te overhandigen.

De strijd tussen producenten

De strijd is groot, want in de toekomst kan één van deze producenten overal op de wereldmarkt deze producten afleveren. Dus wat zal het worden? De Hydrolyse is eerder een proces waarbij veel chemische stoffen, druk en warmte komen kijken, bij vriesdrogen gaat het proces om stikstof en het letterlijk invriezen van de overledene om het dan af te breken met trilling.

De producenten weten dat de markt er stilaan aan komt en dat de groene begrafenis een hot topic wordt in de komende jaren. Daarom komt het ook meer en meer in de media. Iedereen beseft dat vroeg of laat iedereen een dergelijk toestel zal installeren. Een onderwerp dat nog veel aan bod zal komen.

bron: uitvaartvlaanderen.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button