BasisinformatieNieuwsUitvaart

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Wat is de beste uitvaartverzekering waaruit je kan kiezen?  Een uitvaartverzekering heeft veel mogelijkheden.  Er bestaan vele soorten producten binnen deze tak van verzekeringen.  

De beste keuze omvat één belangrijk aspect: het dekken van de volledige uitvaartkost zonder verrassingen nadien.  Dit houdt in dat je, en die wordt ook meestal gekozen vandaag, best een kapitaalverzekering neemt voor een begrafeniskost te dekken.

Deze kapitaalverzekering keert een bedrag uit wanneer iemand komt te overlijden en die gedekt was bij leven door een uitvaartverzekering.  Het grote verschil tussen een uitvaartverzekering die diensten dekt of een uitvaartverzekering die geld uitkeert bij overlijden, is transparantie.

Natura-uitvaartverzekering dekt enkel diensten

Bij een natura-verzekering worden een aantal diensten in het begrafenispakket voorzien.  Alles wat bijkomstig gekozen of aan de begrafenisondernemer gevraagd wordt, is soms extra bijbetalen.

Een kapitaal laten uitbetalen en daarmee de begrafenis betalen is vandaag de meest gekozen optie.  Er zijn verschillende merken van uitvaartverzekeringen.  Elke uitvaartverzekering heeft specifieke voorwaarden.  Het is soms vergelijken en zoeken naar de betere.

Er zijn verzekeringen die een medische vragenlijst verplicht opleggen en er zijn er die je zonder medische vragenlijst verzekeren.  Daarin ligt soms al een groot verschil en een drempel die de consument soms niet wil overzetten.

Is een begrafenis verzekeren wel een goede investering?

Een begrafenis voorzien van een verzekering is zeker een goede investering.  Een investering in de nabestaanden die niet achterblijven met de kost van een begrafenis.  Want een begrafenis kost vandaag gemiddeld 4.000 euro of meer.  Zonder koffietafel, grafsteen of grafconcessie.

De kost van een begrafenis is afhankelijk van verschillende factoren: welke begrafenisondernemer u kiest.  Welke regio deze werkzaam is.  Wat niet wil zeggen dat een begrafenisondernemer in een klein dorp goedkoop is en deze in de stad duur.  Want soms is de begrafenisondernemer in een stad, goedkoper dan deze op het platteland.

Wat is dan de beste uitvaartverzekering en handeling?

Het is raadzaam bij uw begrafenisondernemer langs te gaan en de nodige informatie op te vragen.  Wat de kost is en wat de eventuele kost van een uitvaartverzekering kan zijn, zij leggen dan contact met de mensen van de uitvaartverzekering, die dan de juiste informatie kan komen geven.

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button