BegrafenisondernemersNieuws

Worden uitvaarten straks ook verboden door coronavirus?

Knokke verbiedt al uitvaarten met veel aanwezigen

Worden uitvaarten straks ook verboden door coronavirus?

Het coronavirus is niet meer uit de media weg te denken.  Elke overheid doet zijn best om de verspreiding van het virus in te dijken.  Maar het effect komt ook naar de uitvaartsector.  Knokke heeft grote uitvaarten al verboden, enkel uitvaarten in intieme kring worden nog toegelaten in Knokke.

Geef elkaar geen hand meer bij een uitvaart

Tijdens uitvaarten komen heel wat mensen bij elkaar.  Daar bestaat dus ook kans dat het virus kan verspreiden.  Er wordt aangeraden elkaar geen hand of kus meer te geven. “Er wordt klassiek na een uitvaart gegroet. Dat betekent dat soms wel honderden mensen de nabestaanden van de overledene een hand geven. Dat is in deze tijden echt geen goed idee.” staat er te lezen in het VRT nieuws, interview met een ceremoniemeester.

Troost bieden kan vaak door een aanraking, maar dat moet net worden afgeraden

De ceremoniemeester vertelt verder: “We zorgen voor handgel, als ontsmetting. We vragen ook om op een andere manier te condoleren: bijvoorbeeld met een hoofdknik of een blik. We zien dat heel veel mensen het daar moeilijk mee hebben. Troost bieden doen we erg vaak nog met een aanraking en net dat moeten we nu afraden. Ook knuffels of omhelzingen zijn eigenlijk geen goed idee.”

Voorlopig beperkt de overheid het aantal bezoekers van uitvaarten nog niet in ons land. “In Italië is dat bijvoorbeeld wel al het geval. We verwachten dat dit ook bij ons nog kan gebeuren.”

Als begrafenisondernemer zullen we nu creatief moeten zijn

De uitvaartsector zal creatief moeten zijn.  Zo zullen uitvaarten misschien niet kunnen doorgaan en worden gestreamd via Skype of andere methoden, zo kunnen mensen in buitenland, of zelfs thuis de uitvaart live mee volgen zonder dat men in contact moet komen met anderen.

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button