Archief

Man sterft door zelfontbranding

Man sterft door zelfontbranding

Een man sterft door zelfontbranding, dit is de conclusie van experten

In Ierland sterft een man wel een heel opvallende dood. De Britse krant Daily Mail schrijft over de dood van de 76-jarige Michael Faherty. De man werd dood aangetroffen in zijn huis. Het lichaam lag vlakbij een open haard, maar forensisch onderzoek wees echter uit dat het vuur van de haard niet de doodsoorzaak was. Er werd geen enkel spoor van een brandversneller (zoals brandstof of alcohol) gevonden en er was ook geen enkele aanwijzing voor een misdrijf.

Het lichaam van de gepensioneerde man was helemaal verbrand, maar het vuur had zich niet verspreid en er werd alleen lichte brandschade vastgesteld aan het plafond recht boven het slachtoffer en aan de vloer onder hem. De rest van de kamer was ongeschonden. Het blijft een mysterie hoe deze vlammen de rest van de ruimte ongeschonden hebben gelaten.

Lijkschouwer spreekt van spontane zelfontbranding.

Lijkschouwer Ciaran McLoughlin heeft de zaak onderzocht. Hij kwam tot een merkwaardige verklaring voor de dood van Faherty: spontane zelfontbranding.

Er zijn in het verleden verscheidene gevallen beschreven van menselijke lichamen die uit zichzelf ontbrand zouden zijn, zonder dat er een externe vuurhaard aan te pas kwam. Veel deskundigen menen echter dat dit niet mogelijk is.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button