BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaatsen van Beerse hebben drie gedenkstenen gekregen

Tussen 2020 en 2024 heeft de gemeente Beerse op drie begraafplaatsen enkele tientallen percelen ontgraven. Dit betrof alle graven die voor 31 december 1979 zijn aangelegd. Om ervoor te zorgen dat de herinnering aan de overledenen op een respectvolle manier wordt bewaard, heeft het gemeentebestuur drie gedenkstenen geplaatst op elk van de begraafplaatsen.

Deze gedenkstenen zijn recentelijk onthuld op de begraafplaatsen Beekakkers, Den Hout en Heiakker in Vlimmeren. De monumenten zijn vervaardigd uit donker hardsteen en dragen de namen van de overledenen die daar begraven lagen. Dit zorgt ervoor dat hun nagedachtenis in ere wordt gehouden, zelfs nadat de graven zijn ontgraven. In de toekomst zullen ook de namen van overledenen die later worden ontgraven, op deze gedenkstenen worden gegraveerd.

De afdeling Groen en Wegen van de gemeente is momenteel bezig met het onderhoud rondom de gedenkstenen. Voor Allerheiligen wordt er gewerkt aan het netjes maken van de grond, zodat de begraafplaatsen er weer verzorgd uitzien. Dit is niet alleen belangrijk voor de esthetiek, maar ook voor de bezoekers die de graven willen herdenken. De gemeente Beerse toont hiermee haar betrokkenheid bij de herinnering aan de overledenen en de zorg voor de begraafplaatsen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button