Wat moet ik doen bij overlijden?

1. Waarschuw onmiddellijk een arts:

De arts zal de dood officieel vaststellen en de benodigde documenten opmaken.  Wanneer het overlijden verdacht is, contacteer de politie meteen.

 

2. Contacteer een begrafenisondernemer:

Het is aan te raden een begrafenisondernemer te contacteren, hij zal u bijstaan met al uw vragen. De begrafenisondernemer zal de overledene verzorgen en aankleden in zijn funerarium.  Leg paspoort, rijbewijs, trouwboekje en eventueel kleding klaar voor de bespreking.

Bekijk onze bedrijvengids om een begrafenisondernemer te vinden: begrafenisondernemer

 

Begrafenissen Christophe Bruyneel – Ekeren – Kapellen – Brasschaat

 

 

 

 

 

 

 

Goossens & Celis uitvaartverzorging – Mortsel – Wommelgem – Boechout

 

 

 

 

 

 

 

3. Heeft de overledene een uitvaartverzekering?:

Leg de documenten van de uitvaartverzekering klaar. Dan neemt de begrafenisondernemer voor u contact op met de desbetreffende uitvaartverzekeraar.  Meer informatie over uitvaartverzekeringen?
Die vindt u hier: Uitvaartverzekeringen

 

4. Sluit het sterfhuis goed af:

Wanneer de overledene alleen woonde, en het huis bij overlijden leeg staat, sluit men best alle deuren en ramen goed af. Het is aan te raden ook de water- en gasleiding af te sluiten.

 

5. Zijn er uitvaartwensen opgemaakt door de overledene?:

Ga na of er wensen besproken of genoteerd zijn door de overledene. Dit kan belangrijke informatie omvatten wanneer de begrafenisondernemer de begrafenis komt regelen. Zo bent u zeker van de wens van de overledene. Het kan tevens zijn dat de overledene bij leven een wilbeschikking heeft laten opmaken.
De begrafenisondernemer/gemeentediensten zullen dit controleren bij de aangifte van overlijden.

 

Zoekt u bedrijven of leveranciers die u kunnen helpen met producten/diensten aangaande de uitvaart van uw dierbare? Bedrijvengids