BegraafplaatsenNieuws

Natuurbegraafplaats opent in Sint-Katelijne-Waver: Toenemende vraag naar persoonlijke invulling van laatste rustplaats

Sint-Katelijne-Waver, België – De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft zojuist een nieuwe natuurbegraafplaats geopend, waarmee ze inspeelt op de groeiende behoefte van inwoners aan een meer persoonlijke invulling van hun laatste rustplaats. Gelegen in een bosje in de deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver, biedt deze nieuwe begraafplaats ruimte voor ongeveer 50 biologisch afbreekbare urnen tussen het groen.

De opening van deze natuurbegraafplaats is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van het begrafenisaanbod in Sint-Katelijne-Waver. Naast de traditionele begraafplaats, heeft de gemeente ook al een sterren- en strooiweide. Met deze natuurbegraafplaats speelt de gemeente in op de toenemende vraag van inwoners naar een meer persoonlijke en natuurlijke manier van begraven.

Op de nieuwe locatie zullen er geen traditionele grafzerken te vinden zijn. In plaats daarvan krijgen de biologisch afbreekbare urnen een plekje tussen de bomen. De symboliek achter deze plek is mooi: de cirkel van het leven die rond is. De natuurbegraafplaats is voorzien van een zitbank, een centrale gedenkplaats, een informatiebord en zelfs een insectenhotel, allemaal in harmonie met de natuurlijke omgeving.

“Mensen hechten steeds meer belang aan een persoonlijke invulling van hun laatste rustplaats,” aldus een woordvoerder van de gemeente. “Met deze natuurbegraafplaats bieden we onze inwoners een mooie en waardige manier om hun leven te laten voortleven in de natuur.”

De opening van deze natuurbegraafplaats is een logische stap in de ontwikkeling van Sint-Katelijne-Waver als een groene en duurzame gemeente. Door inwoners meer keuze te bieden, speelt de gemeente in op de veranderende behoeften en voorkeuren op het gebied van begrafenissen. De natuurbegraafplaats biedt een waardige en persoonlijke laatste rustplaats in harmonie met de natuur.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button