BegraafplaatsenNieuws

Roeselare opent eerste dierenrouwplaats: “Dit ontbrak nog in de stad”

Roeselare heeft zijn eerste dierenrouwplaats geopend. Dit is een bijzonder initiatief, waarbij een speciale plek is gecreëerd waar baasjes van overleden huisdieren samen kunnen rouwen en hun geliefde dieren kunnen herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, vindt Jan Behaeghel, die vorige maand afscheid moest nemen van zijn hond Boris.

De dierenrouwplaats bevindt zich op de nieuwe begraafplaats, tussen de Piljoenstraat en de Groenestraat. In een klein bos achteraan de begraafplaats is een rustige ruimte ingericht met bankjes en een gedenkplaat. “De bankjes en de gedenkplaat vormen een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat”, aldus schepen van dierenwelzijn Matthijs Samyn (CD&V). “Huisdieren zijn niet alleen maar huisdieren, ze hebben vaak een erg belangrijke rol binnen een gezin.”

Jan Behaeghel uit Roeselare moest onlangs afscheid nemen van zijn hond Boris, die al 10 jaar een volwaardig lid van het gezin was. “Toen ik hoorde dat de stad een dierenrouwplaats zou openen, bestelde ik meteen een gedenkplaatje. Een dergelijk initiatief ontbrak nog in de stad. Ik ben erg blij dat er in de stad nu ook een plek is om geliefde huisdieren te herdenken.”

Behaeghel is de stad erg dankbaar voor het initiatief. “We kennen allemaal de begraafplaatsen voor mensen, maar deze dierenrouwplaats is een echte meerwaarde voor baasjes van overleden dieren.” De formaliteit van het artikel is neutraal en zakelijk, met een duidelijke focus op het nieuwe initiatief en de reacties van betrokkenen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button