Archief

Vind een graf op het internet met findagrave.com

De grootste online gids van graven over de hele wereld

Vind een graf op “Findagrave.com”

De grootste grafgids die er te vinden is op het internet met 54 miljoen graven online

©Christophe Bruyneel

De grootste grafgids die er op het internet te vinden is noemt “Find a grave” op findagrave.com. Maar liefst 54 miljoen graven staan online op deze website. Ook een heel pak Belgische graven zijn te vinden op dit webstek. Vooral graven van soldaten die het leven verloren tijdens de eerst en tweede wereldoorlog.

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de namen, het kerkhof en details met foto’s online komen te staan. Ook hebben de bezoekers de mogelijkheid hun medeleven te betuigen. Dit gebeurt vooral op de pagina’s van bekende overledenen. Vooral acteurs of andere bekende sterren die overleden zijn, krijgen het meest bezoek en de meeste condoleances toegestuurd.

Iedereen kan zijn verre familieleden opzoeken op deze zeer grote grafgids, wanneer men zijn achternaam in de zoekmachine ingeeft, kan het zijn dat je overleden naamgenoten of familie vindt. Dit alles met de details over het overlijden en waar de persoon begraven ligt.

findagrave.com

Gerelateerde onderwerpen

Eén reactie

  1. Waar liggen mijn opa, Alexis Rene Jonker, geboren 8 maart 1910, journalist toen hij 17 april 1942 op 32-jarige leeftijd met Anna Steynette Alberdina Blok (13 januari 1916) trouwde en zij, mijn oma, begraven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button