BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats krijgt groener jasje: kiezelpaden worden bewandelbare graspaden

Begraafplaats krijgt groener jasje: kiezelpaden worden bewandelbare graspaden

De begraafplaats van Machelen ondergaat een groene metamorfose. In de komende maanden worden de kiezelpaden op het kerkhof vervangen door bewandelbare graspaden, als onderdeel van de ‘ingroeningswerken’ die er plaatsvinden.

De afgelopen jaren heeft de begraafplaats al een aanzienlijke transformatie ondergaan. Graven waarvan de concessie niet werd verlengd, zijn verwijderd en er zijn vier kunstwerken geplaatst. Nu wordt de volgende stap gezet in het vergroenen van het kerkhof.

Om de toegankelijkheid tijdens de werkzaamheden te garanderen, zal er gefaseerd worden gewerkt. Deelzones zullen worden afgebakend en afgewerkt, waarbij de gemeente bezoekers vraagt om de kiemende grassprietjes in deze zones niet te betreden totdat ze zijn vrijgegeven. Elke zone zal gedurende 6 weken afgesloten zijn voor het publiek.

Het vervangen van de kiezelpaden door bewandelbare graspaden past in de bredere visie van de gemeente om de begraafplaats groener en natuurlijker te maken. Dit draagt bij aan een meer ontspannen en serene sfeer, wat ten goede komt aan de bezoekers die er komen om hun dierbaren te herdenken.

De ingroeningswerken zijn een belangrijke stap in de doorlopende transformatie van de begraafplaats van Machelen. Door het creëren van meer groen en natuurlijke elementen, wordt het kerkhof een plek waar bezinning en rust centraal staan, in harmonie met de omgeving.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button