Nieuws

Ouders kunnen hun sterrenkindje laten registreren in Herentals

Ouders kunnen hun sterrenkindje laten registreren in Herentals

In de stad Herentals hebben ouders die hun kindje voor of kort na de geboorte hebben verloren, nu de mogelijkheid om de naam van hun sterrenkindje te laten opnemen in een speciaal sterrenregister. Daarnaast krijgen ze ook de kans om een lintje op te hangen in een van de sterretjesbomen op de begraafplaatsen van de stad.

Sterretjesweides op begraafplaatsen

De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven hebben sinds kort een sterretjesweide waar kindjes die nog tijdens de zwangerschap zijn overleden, een laatste rustplaats kunnen krijgen. Op deze weides staat ook een speciale sterretjesboom, waar de rouwende ouders hun sterrenkindje kunnen herdenken door een lintje aan een tak te knopen. Het stadsbestuur voorziet deze lintjes, die de ouders zelf mogen versieren.

Sterrenregister voor erkenning en troost

In navolging van andere gemeentes en op expliciete vraag van Groen heeft Herentals nu ook een sterrenregister geopend. Ouders kunnen hun verloren kind hierin laten registreren, waarna ze een symbolische akte en lintje ontvangen. Dit gebaar kan hen sterken bij het rouwproces en biedt erkenning voor het verlies van hun kindje.

Registratie online of via stadsloket

Ouders kunnen de registratie van hun sterrenkindje op twee manieren regelen:

  1. Online via de website van de stad Herentals:  www.herentals.be/sterrenregister
  2. Na de registratie ontvangen ze de akte en het lint per post.
  3. Via het stadsloket bij de dienst burgerzaken in het administratief centrum. Hiervoor dienen ze wel vooraf een afspraak te maken.

Het sterrenregister en de sterretjesweides bieden ouders die hun kindje hebben verloren een plek voor erkenning, herdenking en troost. Het is een mooi gebaar van de stad Herentals om deze mogelijkheid te bieden en zo het rouwproces van deze ouders te ondersteunen.

Voor meer informatie over het sterrenregister en de sterretjesweides in Herentals kunnen ouders terecht op de website van de stad of bij de dienst burgerzaken.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button