BegraafplaatsenNieuws

Vanaf 1 mei zijn er honden toegelaten op de begraafplaats van Hamont-Achel

De stad Hamont-Achel heeft besloten om vanaf deze week honden toe te laten op haar begraafplaatsen. De gemeenteraad heeft het politiereglement uit 2001, dat honden op begraafplaatsen verbood, aangepast. De stad denkt dat honden extra troost kunnen bieden aan mensen die een dierbare komen herdenken.

Hoewel honden voorheen niet waren toegestaan op de begraafplaatsen, duldden de autoriteiten ze soms toch, zolang ze geen overlast veroorzaakten. Met deze wetswijziging maakt de stad nu officieel kenbaar dat honden welkom zijn als onderdeel van het rouwproces. Eigenaren mogen hun huisdier meenemen, maar moeten ze wel aangelijnd houden. De stad wil voorkomen dat de begraafplaatsen gebruikt worden als hondenuitlaatgebieden.

Burgemeester Tom Cox benadrukt dat de rol van honden tijdens een rouwperiode waardevol kan zijn, vooral voor mensen die alleen achterblijven na het verlies van een dierbare. Tegelijkertijd zal de gemeente erop toezien dat de rust en netheid op de begraafplaatsen gewaarborgd blijven. De nieuwe maatregel zal daarom nauwlettend geƫvalueerd worden, zodat de begraafplaatsen hun functie als plek van bezinning en herdenking kunnen blijven vervullen.Vanaf 1 mei zijn er honden toegelaten op de begraafplaats van Hamont-Achel

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button