São Paulo graaft stoffelijke resten op om ruimte te creëren voor coronaslachtoffers
São Paulo graaft stoffelijke resten op om ruimte te creëren voor coronaslachtoffers.
De plaatselijke uitvaartdiensten van São Paulo is van plan om menselijke resten op te graven van mensen die al meer dan drie jaar begraven liggen om ruimte vrij te maken voor slachtoffers van het coronavirus. Het land is erg getroffen door het virus en er is plaatstekort op de begraafplaatsen.
Om families te helpen en eerstelijnswerkers te beschermen door een opeenstapeling van mogelijk besmettelijke lichamen die de recent overleden overledenen begraven, is een prioriteit van de regering geworden. Maar het vinden van begraafplaats wordt een probleem in de dichtbevolkte stad São Paulo. Daarom introduceren autoriteiten, naast het vrijmaken van meer ruimte, een onconventionele methode om ruimte te creëren.
In een verklaring kondigde de gemeentelijke begrafenisdienst van São Paulo aan dat percelen op overheidsbegraafplaatsen met openstaande vergoedingen en overledenen die meer dan drie jaar geleden zijn begraven, worden opgegraven en in zakken worden gedaan. De restanten worden dan tijdelijk opgeslagen in 12 opslagcontainers en uiteindelijk naar andere begraafplaatsen gebracht.
Brazilië heeft de piek van COVID-19 nog niet bereikt
São Paulo verkeert in een crisis, met meer dan 5500 doden door COVID-19, de stad is een hotspot voor coronavirus en Brazilië wordt een van de zwaarst getroffen landen in Latijns-Amerika. .
Veel landen over de hele wereld bereikten hun uitbraak piek meer dan een maand geleden, maar in Brazilië begon de uitbraak relatief laat omdat de lock-outbeperkingen te laat werden ingevoerd. En nu weer snel worden vrijgegeven. Restaurants en winkels zijn weer open. Deskundigen zijn van mening dat de piek in Brazilië in augustus wordt bereikt, maar dat het virus nog steeds veel slachtoffers zal maken
Economische crisis creëert ernstige problemen
Op de grootste begraafplaats van São Paulo, Vila Formosa, worden naar schatting 40 graven per dag opgegraven omdat de huur van het perceel niet wordt betaald. De extra economische belasting veroorzaakt door het coronavirus, de opgraving die dit aantal bereikte, is verdubbeld, met 80 graven per dag.
Bron: eigen redactie en verschillende buitenlandse media