Nieuws

As te water laten kan in de monding van de Durme en de Schelde in Tielrode

As te water laten kan in de monding van de Durme en de Schelde in Tielrode

Na de bekendmaking van de stad Antwerpen dat men in de Schelde op een specifieke plek, as te water kan laten, heeft Temse in haar deelgemeente Tielrode, een plek voorzien waar men ook as te water kan laten.  Het gaat om een locatie waar de Schelde en de Durme samen komen.

Het is een plek waar nabestaanden tot rust kunnen komen om hun geliefde overledene te herdenken.  Deze beslissing werd genomen door de gemeenteraad van Temse.  Er zijn al afspraken gemaakt met de twee Temsese rederijen, die de nabestaanden en de urne ter plaatse brengen en zo voor de tewaterlating kunnen zorgen.

Net zoals in Antwerpen zijn er voorwaarden opgelegd.  De urne moet wateroplosbaar zijn en mag enkel op de specifiek voorziene plaats te water gelaten worden.  Daarnaast mogen er enkel echte en losse bloemen in het water gestrooid worden.  Zijden bloemstukken mogen uiteraard niet omdat deze niet vergaan in het water.

De betrokkene moet een laatste wilsbeschikking laten opmaken. Die moet dan gevolgd worden. Niet alleen de Temsenaren kunnen hiervoor kiezen, het is voor alle Waaslanders mogelijk om hun as in de rivier te laten bezorgen.  Meer informatie kan u krijgen bij de lokale begrafenisondernemer.

Gerelateerde onderwerpen

Eén reactie

  1. L.S.!

    Bij navraag bij de door de gemeente Temse genomineerde rederijen (Star Tours & River Tours) zijn we echt verontwaardigd door de exorbitant hoge prijzen (960 tot 1400€) die gevraagd worden. Wat een schandelijke geldwolven!

    De gemeente Temse zou maximum prijzen moeten opleggen, zeker gezien het (weliswaar met een ander systeem) in Antwerpen gratis is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button