CrematoriaNieuwsVraag en Antwoord

Mag men meerdere mensen tegelijk cremeren?

Men mag geen meerdere mensen in één oven tegelijk cremeren.  Een crematie gebeurt per oven altijd individueel.  De as die men aan de familie overhandigt is dus altijd van de juiste persoon.  Dit omdat het een wettelijke en duidelijke procedure ondergaat.  As vermengen op die manier is dus onmogelijk.

Crematies gebeuren altijd individueel

Crematies van mensen gebeuren altijd individueel.  Een crematieoven is gemaakt om één kist per crematie te cremeren.  Meerdere mensen tegelijk cremeren in één oven is niet mogelijk en is wettelijk verboden.  Een kist wordt aan het crematorium overhandigd en de documenten worden nagekeken dat het zeker om de juiste persoon gaat.

Een vuurvast steentje

Elke crematie krijgt een vuurvast steentje mee, met daarop een unieke nummer en de naam van het crematorium.  Dit steentje komt ter controle na de crematie met de stoffelijke resten mee uit de oven.  Zo kan de juiste identiteit van de overledene altijd worden gecontroleerd.

De cremulator

De as wordt ook na de crematie niet vermengd met as van andere overledenen.  Elke aspan is per oven uniek en gemaakt om resten van één overledene in te bewaren.  De aspan wordt samen met het steentje overgebracht naar de cremulator.  Deze cremulator maalt de stoffelijke resten tot fijne as en komt samen met het crematiesteentje in een urne terecht.

Een cremulator is een toestel die de menselijke resten, botfragmenten, vermaalt tot fijne as.  Dit toestel is gemaakt om resten van individuele overledenen te vermalen tot as.  Ook in dit stuk van het crematieproces is het vermengen van as niet mogelijk.

Het nodige respect in elk crematorium

Het personeel van het crematorium is opgeleid om dit met het nodige respect uit te voeren.  Deze professionele mensen weten dat elke stap in een crematieproces belangrijk is én dat dit individueel gebeurt.  Het proces gebeurt zorgvuldig en stap voor stap.

Unieke nummering die ook op de documenten terug te vinden is

Na het vermalen van de as, wordt de urne aan de begrafenisondernemer gegeven, met daarin ook het vuurvast steentje met de unieke nummering.  De nummer op het steentje komt overeen met de stempel op de documenten die het crematorium mee geeft aan de begrafenisondernemer.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button