BegraafplaatsenNieuws

Natuur in de kijker tijdens Week van de Begraafplaatsen

De Week van de Begraafplaatsen, van 28 mei tot en met 5 juni 2022, staat dit jaar in het teken van de natuur. Voor de meeste rondleidingen zijn nog vrije plaatsen, zoals voor de begraafplaats in Sint-Denijs-Westrem, waar veel adellijke families begraven liggen.

Tijdens de Week van de Begraafplaatsen, dit jaar in het teken van de natuur, staan heel wat rondleidingen op het programma. Zo kan je op de Westerbegraafplaats ontdekken hoe er aan milieuvriendelijk natuurbeheer gedaan wordt. Op de minder bekende maar prachtige begraafplaats van Sint-Denijs-Westrem ontdek je dan weer tal van groene plekjes en leer je meer over de adellijke families die er begraven liggen. De rondleidingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

De achttien Gentse begraafplaatsen zijn in eerste instantie plaatsen om te rouwen en stil te staan bij verlies, maar het zijn ook groene oases met heel wat natuurpracht. Tijdens deze Week van de Begraafplaatsen tonen we Gentenaars dat andere gezicht. (Isabelle Heyndrickx , schepen van Burgerzaken en Protocol)

Enkele rondleidingen zijn al volzet, zoals de rondleiding op de nieuwe natuurbegraafplaats in Drongen of de zoektocht naar zeldzame flora op de begraafplaats in Gentbrugge. Maar je kan ook nog steeds op eigen houtje op verkenning aan de hand van verschillende wandelbrochures. Alle informatie vind je op de website www.stad.gent/weekvandebegraafplaatsen.

Voor veel rondleidingen zijn nog plaatsen, zoals voor de begraafplaats in Sint-Denijs-Westrem, waar veel adellijke families begraven liggen.

Bron: stad Gent – Afbeelding: Stad Gent

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button