Nederland: jongeren zijn onderverzekerd en onderschatten de kost van een uitvaart
In een land waar velen standaard van jongs af een uitvaartverzekering hebben, blijkt dat de jongeren onderschatten wat de kost van een uitvaart met zich mee kan brengen.
Nederland, een land waar je vaak via je ouders standaard mee op een uitvaartverzekering stond, heeft te kampen met jongeren die steeds minder vertrouwen hebben in pensioenfondsen of uitvaartverzekeringen.
Nederlandse jongeren zetten niet graag geld vast voor langere tijd
De Nederlandse jongeren zetten niet graag geld vast voor een langere tijd. Ze sparen minder. Uit onderzoek blijkt dat 46 procent van de jongeren tot 35 jaar een uitvaartverzekering heeft.
Bij ouderen is dit percentage zo’n 70 procent. De belangrijkste reden dat jongeren geen uitvaartverzekering afsluiten, is dat ze niet met de dood bezig willen zijn. Toch begrijpen ze wel degelijk het nut van een uitvaartverzekering. Ze vergeten echter vaak dat een uitvaart vaak meer kost dan €5.000,-.
Onderschatting van de uitvaartkost
Als jongere ben je niet met de dood bezig. Maar men onderschat de kost die het achterlaat bij de nabestaanden. In Nederland kost een uitvaart al snel 5.000 euro of zelfs meer. Nederlandse media geeft een blik op deze situatie.
De uitvaarten in Nederland worden jaarlijks duurder en niet alle uitvaartverzekeraars gaan mee in deze prijsstijgingen. Vandaar dat men onderverzekerd is als jongere. Laat staan dat de uitvaartverzekering de volledige kost van de uitvaart op zich neemt. Maar dat is nog een heel ander onderwerp.
Bereik de jongeren als doelgroep
Een taak voor de uitvaartverzekeraars: de jongeren bereiken als doelgroep. Naast de uitvaartverzekering bij jongeren is het pensioen ook zulk verhaal. Jongeren vandaag leven veel meer in het hier en nu en niet zo zeer naar hun pensioen toe.
Tot driekwart van de jongeren zich nog nooit heeft bezig gehouden met de vraag hoe ze hun leven later financieel zullen vormgeven. De helft van alle jongeren tussen de 16 en 28 jaar is niet op de hoogte van hoe hun pensioen eruit ziet.
bron: blikopnieuws – 19/4/17