NieuwsOpmerkelijkUitvaart

Crematoria in India kunnen toevoer van overledenen niet meer aan

Extra plaatsen om te cremeren in openlucht worden voorzien

India kan toestroom van overledenen niet aan

Het coronavirus slaat weer hard toe, zeker in India.  Waar ziekenhuisbedden, zuurstof en crematoria met grote problemen te kampen hebben.  Er komen harde beelden uit India waarbij lichamen nabij de crematoria liggen te wachten op een crematie.  Zo veel lichamen zelfs, dat er moet worden uitgeweken naar plaatselijke en tijdelijke gecreëerde crematieplekken in openlucht.

Brandstapels en aanschuiven

Een crematorium ten oosten van Delhi bouwde zelfs brandstapels op zijn parking om lichamen te verbranden.  De crematoria werken dag en nacht, volgens verslagen in Indische media. Een crematorium in de oostelijke stad Muzaffarpur meldt dat het de toestroom van lichamen niet aankan en dat treurende families moeten aanschuiven om afscheid te kunnen nemen. Het zijn ongeziene toestanden, waarbij afscheid nemen van overledenen bandwerk geworden is.  Met daarnaast het gevaar van het virus.

Brandstapels verlichten de steden waar men lichamen verbrandt

De crematoria in openlucht bestaat uit brandstapels, ze verlichten de nachtelijke hemel in andere zwaar getroffen steden.  In het centrum van Bhopal hebben sommige crematoria hun capaciteit vergroot met tientallen brandstapels. Toch moet er volgens ambtenaren nog uren worden gewacht tot slachtoffers ritueel kunnen worden verbrand.

De enorme toestroom van lichamen heeft de crematoria gedwongen om individuele ceremonies met uitgebreide rituelen over te slaan. ,,We verbranden gewoon lichamen zodra ze zijn aangekomen”, vertelt men in Indische media. ,,Het is alsof we midden in een oorlog zitten.’’

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button