Archief

Nieuw dierencrematorium te Sint-Truiden

Nieuw dierencrematorium te Sint-Truiden

Een dierencrematorium opent de deuren te Sint-Truiden

nieuw-dierencrematoriumDierenliefhebbers kunnen in dierencrematorium ‘Amicitia’ sereen afscheid nemen van hun trouwe viervoeter. Het schepencollege keurde de milieuvergunning goed. Het nieuwe dierencrematorium opent in april 2014. Volgens de familie Boden was er een tekort aan een dierencrematorium in de regio.

Het nieuwe crematorium zal gevestigd zijn op het industrieterrein Schurhoven. ‘We zijn zelf verknocht aan onze huisdieren. We hebben twee honden en een poes. Bij het afscheid van ons vorige hondje waren we ontgoocheld in de behandeling in een crematorium. Zo waren we niet zeker of we ook de as van ons eigen troeteldier meekregen. Het bracht ons op het idee om zelf te starten met een crematorium’, zegt Kathy Beeckman, die met haar man Dirk Boden en de kinderen Jordy en Joyce de zaak gaat exploiteren.

edereen kan terecht in het crematorium, maar Amicitia haalt de dieren ook met een koelwagen aan huis of bij de dierenarts op. De prijzen van de crematie variëren van 40 tot 150 euro volgens gewicht tot 100 kilo, individuele of collectieve crematie.

De opkomst van crematie voor dieren is misschien een logisch gevolg sinds de crematies voor mensen steeds meer toenemen.  Ook de markt voor dierencrematies neemt toe met verschillende mogelijkheden qua urnen, gedenksieraden en andere gerelateerde producten. Wie houdt van zijn huisdier, zal sneller de stap zetten om bij overlijden ook het dier een waardevol afscheid te geven.

4/10/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be en eigen verslaggeving

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button