Archief

Alkalische hydrolyse wordt aangeboden door een Amerikaanse begrafenisondernemer – Uitvaartvlaanderen.be

Alkalische hydrolyse aangeboden door Amerikaanse begrafenisondernemer.

Alkalische hydrolyse wordt ook resomeren of resomatie genoemd.

Alkalische hydrolyse, wordt door Jeff Edwards, een Amerikaans begrafenisondernemer, recent aangeboden. Edwards heeft zijn eigen alkalische hydrolyse-toestel laten plaatsen, een resomator. Hiermee maakt hij een einde aan een jaar lang onderzoeken en twijfelen tussen het plaatsen van een crematieoven of een alkalische hydrolyse-toestel. In vaktermen wordt dit nieuwe toestel een resomator genoemd. Hij heeft een jaar lang met verschillende mensen gesproken en alles goed bedacht.

Hij kon kiezen tussen het plaatsen van een crematieoven, maar deze komen ook niet zonder strenge regels. De begrafenisondenemer kon bij het aanschaffen van een crematieoven, ook nog een dure filterinstallatie aanschaffen. Deze filterinstallatie was nog duurder dan de crematieoven op zich. Toch wilde de begrafenisondenemer iets nieuws, investeren in de toekomst.

Zo kwam de begrafenisondernemer uit bij de nieuwe techniek van het resomeren. Hij wilde een nieuwe techniek en dacht deze gevonden te hebben, het resomeren. Net omdat de meeste van zijn families crematie bestellen, moest hij een techniek vinden dat na het volledige proces, ook as voorziet aan de families. Het resomeren was daarbij de enige echte oplossing.

Zal het resomeren de crematie verdringen?

Jeff is ervan overtuigd dat deze nieuwe techniek, de enige nieuwe techniek wat betreft lijkbezorging in 130 jaar, zo zegt hij, een stabiele en vooral betaalbare optie is en zal zijn, naast het cremeren. Hij vertelt ook dat, zijn families zeer overtuigd zijn van deze nieuwe techniek, vooral omdat er geen vlam en weinig energie aan te pas komt om tot hetzelfde resultaat te komen: as.

Wordt deze nieuwe techniek nog verder uitgebouwd? Als het van Jeff Edwards afhangt wel, hij is ervan overtuigd dat deze techniek snel zijn intrede zal maken en dat binnen tien jaar er veel meer begrafenisondernemers deze techniek in huis zullen hebben.

Het grote verschil met het Vlaamse land

In Vlaanderen is deze techniek nog niet van toepassing, men zou het nog onderzoeken. Toch zijn er nog vele vragen omtrent deze techniek, vooral de manier waarop het lichaam wordt omgezet tot as en de vloeistoffen die daarbij moeten worden afgevoerd. Wat gebeurt daarmee? Is dit veilig? We volgen het op.

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button