Alkalische Hydrolyse – Resomeren – Resomatie meer aandacht – Uitvaartvlaanderen.be
Alkalische Hydrolyse, krijgt internationaal meer aandacht
Alkalische hydrolyse, resomeren, resomatie in opmars
Alkalische Hydrolyse, een nieuwe manier van lijkbezorgen dat crematie moet vervangen, produceert vier keer minder CO2. Het resomeren zou dus veel beter zijn voor het milieu. Zo blijkt ook wanneer grote buitenlandse kranten en economisten over dit nieuwe proces schrijven. Volgens een Australische studie zou een klassieke crematie het equivalent van 160kg CO2 per lichaam produceren.
Een klassieke begrafenis
Een klassieke begrafenis zou zo’n 39kg CO2 produceren. Zonder de invloed gerekend op het milieu voor het produceren van de grafkist in verschillende houtsoorten en het onderhoud van het graf. Het totaal voor een klassieke begrafenis met alle onderhoud van het graf én grafkist zou dan een hoger resultaat opleveren aan CO2 uitstoot dan voor een crematie.
Groene oplossingen
Het resomeren past perfect in het plaatje als het gaat om milieuvriendelijke oplossingen in onze maatschappij. Vandaag worden groene oplossingen in verschillende sectoren meer en meer een noodzaak. De reductie van uitstoot en andere vervuiling is de toekomst. Daar speelt voor de uitvaartsector het resomeren een belangrijke rol.
Ook in Florida
Florida zal eind dit jaar zijn eerste “resomator” hebben. Het Britse bedrijf Resomation levert de toestellen voor het uitvaartbedrijf die deze techniek wil aanbieden. Er wordt verteld dat de resten van deze techniek als meststof kan gebruikt worden. Dan gaat het over de vloeistoffen die gebruikt worden tijdens het proces van resomatie. De beenderresten van het stoffelijk overschot zullen tot as verwerkt worden op het einde van dit proces. Zo heeft men net als bij crematie hetzelfde resultaat.
bron: Uitvaartvlaanderen.be
18/09/2010
©Uitvaartvlaanderen.be
______________________________________________________________________________
Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.