Zo wordt het nieuwe crematorium van Lommel

Het nieuwe crematorium van Lommel krijgt stilaan zijn vorm. Begin deze maand werden de drie ovens geplaatst in de ruwbouw. De bedoeling is dat het complex volgend jaar in februari klaar is en niet lang daarna in gebruik wordt genomen. Opvallend: er komt een afgeschermde binnenplaats met een vijver voor afscheidsplechtigheden in openlucht.

De werken die eind 2016 van start gingen naast de Lommelse begraafplaats zitten op schema. “Naast de crematies zal er hier ook plaats zijn voor plechtigheden. Hiervoor worden twee aula’s voorzien met een capaciteit van respectievelijk 200 en 100 mensen”, zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van bouwheer Pontes. “Verder is er ook het luik catering met drie koffiezalen, telkens goed voor een 80-tal mensen. Aansluitend is er ook een publieke cafetaria.”

Pontes is ook de intercommunale achter het crematorium van Antwerpen en Turnhout. Het nieuwe crematorium heeft ook een troef die binnen de uitvaartwereld uniek is. “Het gebouw bevat een binnenplein in openlucht waar zowel overdag als ’s avonds serene plechtigheden kunnen plaatsvinden. Hierbij wordt de kist geplaatst op een waterpartij. Dat is een spiegelvijver die door een uitgekiende belichting voor een speciale sfeer zorgt”, aldus Wustenberghs.

Het nieuwe crematorium zal ook een voorloper zijn op vlak van milieuwetgeving. “Omdat we verwachten dat de komende vijf jaar een verstrenging wordt doorgevoerd, hebben we geanticipeerd door de modernste filtertechnieken toe te passen.”

bron: hbvl.be

Door |maandag, 11 september, 2017|Categories: Nieuws|Tags: , , |0 Comments

Reageer