Nieuws

3D prints van een overledene?

3D-afbeelding-hoofd-overledeneZullen er in de toekomst 3D prints gemaakt worden van een overledene?  Bedrijven die zich met het 3D printen bezighouden, zouden steeds meer vragen krijgen rond het printen in 3D van ledematen of volledige lichamen.  Vooral van overleden personen, zou de vraag hoog zijn.  Of er al bedrijven zijn die zich hierin specialiseren of het uitvoeren, is nog niet duidelijk.

Amerikaanse bedrijven zijn enkele jaren geleden gestart met het afdrukken van een menselijk hoofd van een overledene.  Het hoofd van de overleden kan worden gevuld met de as van de overledene.  Men zag het als een hele evolutie binnen de uitvaartwereld.  Het proces kost veel geld.  Of het product aan markt gewonnen heeft, is moeilijk in te schatten.

Toch willen nabestaanden een persoonlijk aandenken.  Een urne thuis bewaren en de as kunnen verwerken in een 3D print van de overledene, wellicht verkleind, zou misschien toekomstige nabestaanden overtuigen.  Het afdrukken van een 3D print van een lichaam van de overledene zou een moeizaam of zelfs onmogelijk proces omvatten.  De toekomst zou dit wel eens kunnen veranderen.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button