Uitvaart

6 manieren hoe rouw impact heeft op je lichaam (video)

6 manieren hoe rouw impact heeft op je lichaam (video)

Wanneer je voor het eerst geconfronteerd wordt met verlies, interpreteert je brein dit als een bedreiging voor je overleven en zal je amygdala de vecht-, vlucht- of bevriesreactie activeren. Hierdoor kun je schreeuwen, wegrennen of zelfs niet in staat zijn om te communiceren. Verdriet kan ervoor zorgen dat het cortisolniveau in je lichaam stijgt, wat het belangrijkste stresshormoon is.

Visueel uniek

Het gebroken hartsyndroom is een tijdelijke aandoening die optreedt wanneer de hartspier verzwakt of verdoofd raakt als reactie op het verlies van een dierbare. Wetenschappers hebben ontdekt dat tranen visueel uniek zijn en kunnen variëren in uiterlijk, afhankelijk van het type traan en de reden voor de productie ervan.

Stresshormonen in tranen

Emotionele tranen bevatten meer stresshormonen dan andere soorten tranen en huilen heeft voordelen omdat het zelfverzachtend is en het parasympathische zenuwstelsel activeert waardoor je kunt ontspannen. Sterfgevallen kunnen ook leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem en een toename van ontstekingen, wat kan resulteren in minder natuurlijke antilichamen en lymfocyten die uw kansen op ziekte of infectie vergroten.

Verandering in eetlust

Verdriet kan ook leiden tot veranderingen in eetlust en metabolisme regulatie hormonen. Sommige fysieke symptomen van verdriet zijn misselijkheid, maagproblemen of veranderingen in smaak of geur, waardoor het moeilijk wordt om te eten of van voedsel te genieten. Verdriet kan ook leiden tot slapeloosheid, waarbij het lichaam constant alert is en niet genoeg kan ontspannen om in slaap te vallen. Dit kan worden veroorzaakt door hoge cortisolspiegels, hoofdpijn, spierspanning en maagklachten die de slaap kunnen verstoren.

Teresa Lewis is de oprichter en directeur van Lewis Psychology en een Senior Accredited psychotherapeut bij de British Association for Counseling and Psychotherapy (MBACP Snr. Accred). Teresa is gekwalificeerd in 1995 en biedt al bijna 30 jaar counseling en psychotherapie. Teresa heeft een masterdiploma in psychotherapie en is een gekwalificeerde EMDR Practitioner met een door EMDR Europe geaccrediteerde opleiding. Teresa is ook een gediplomeerd voor volwasseneneducatie en een geaccrediteerde Mindfulness-docent. Als erkend expert in haar vakgebied wordt Teresa regelmatig gevraagd om redactionele beoordelingen te maken en boeken over counseling en psychotherapie te onderschrijven voor internationale uitgeverijen

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button