Nieuws

Aanleg van natuurbegraafplaats in Lanaken gestart

In Lanaken is gestart met het inrichten van een natuurbegraafplaats voor urnen, niet voor lichamen. Dit in de buurt van de voormalige begraafplaats van het psychiatrisch centrum in Rekem. Op deze nieuwe begraafplaats zullen er tot 250 biologisch afbreekbare urnen kunnen worden begraven. Het begraven van deze urnen is in natuurgebied.

Grote verschil met andere begraafplaatsen, is dat deze begraafplaats in natuurgebied ligt. Zoals bij elke natuurbegraafplaats worden er geen gedenktekens gezet of mogen er bloemen worden gelegd. Het Agentschap voor Natuur en Bos is intussen al bezig met de voorbereidingen.

Sober
“Er komen 7 zones waarin de urnen begraven kunnen worden en in elke zone komt een totempaal waaraan de metalen gedenkplaatjes bevestigd worden”, vertelt burgemeester Marino Keulen. “En er wordt ook een wandelpad aangelegd. Tegen 1 september zal de begraafplaats klaar zijn.”

Inwoners van Lanaken die op de natuurbegraafplaats willen begraven worden, moeten daarvoor eenmalig 300 euro betalen, mensen van buiten de gemeente 1200 euro.

bron: eigen redactie en vrt nieuws

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button