AllerheiligenNieuwsUitvaart

Allerheiligen brengt de kost van de uitvaart naar boven, België is goedkoop!

funeraliorsiAls er één moment is in een jaar dat de media volop over de dood wordt gesproken of geschreven is het deze tijd van het jaar wel, rond Allerheiligen.  Traditioneel gaan we als Belg naar de graven van onze overleden familieleden en plaatsen we er bloemen.  De media speelt er graag op in en geeft graag massaal mee wat er nieuw en fascinerend is.  Elk jaar opnieuw.

Niet elk jaar valt er iets nieuws te vertellen

De waarheid is, dat er niet elk jaar iets nieuws of fascinerend te vertellen valt.  Zo snel gaat het niet.  Veel gaat om traditie.  De kost van een uitvaart, daar draait het vaak om.  Vele media schrijven graag in grote letters, dat een uitvaart erg duur is.  Dat klopt helemaal niet.  Gemiddeld kost een uitvaart 4.000 euro in België.  In Nederland is het 8.000 euro.

België is spotgoedkoop qua uitvaartkost

Als begrafenisondernemers prijzen beginnen vergelijken met onze buurlanden, is België spotgoedkoop.  Soms werken Belgische begrafenisondernemers voor minder dan de helft in vergelijking met Nederland!  Laat staan Groot-Brittanië, alwaar een uitvaart een deel van een huis kost.

Begrafenisondernemers investeren om nabestaanden volledig te kunnen bijstaan

Wanneer men een uitvaart en de kost ervan gaat vergelijken met andere grote kostposten in het leven, mag men gerust zeggen dat een uitvaart in België weinig kost.  Begrafenisondernemers doen investeringen om de klant, de families, goed te kunnen ontvangen, alles te kunnen bieden wat men maar wil.  Een aula, rouwcentrum, drukwerk, het vraagt allemaal infrastructuur en veel geld.  Heel veel geld.

België hinkt op bepaalde uitvaartvlakken achterop

Het kan en mag niet de bedoeling zijn om de consument op stang te jagen en de kost van een uitvaart op te trekken.   Echter zal dat op termijn wel plaatsvinden.  België hinkt op verschillende uitvaartvlakken achterop.  Waaronder ook de uitvaartprijs.  Neem maar het aantal verzekerden voor een uitvaart, daarmee is België bijna een onverzekerd land, in vergelijking met andere Europese landen.

Is een uitvaartverzekering een must?

Een uitvaartverzekering is niet altijd een must, dat is duidelijk, er zijn verzekeringen die hetzelfde doen wanneer iemand komt te overlijden.  Toch is er een bepaalde bevolkingsgroep waarbij een uitvaartverzekering afsluiten een goed idee is. Een klein bedrag per maand betalen om bij overlijden toch nog een goed en mooi afscheid te kunnen bieden.  Andere bevolkingsgroepen hebben helemaal geen uitvaartverzekering nodig.

Waar haalt de media deze berichten, die vaak helemaal niet stroken met de realiteit?

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button