Archief

5 Miljoen lijkkisten minder verkocht in 2009

5 Miljoen lijkkisten minder verkocht in 2009

5 miljoen lijkkisten minder verkocht

5 miljoen minder lijkkisten verkocht n Amerika. Dat meldt de The Wall Street Journal dat de verkoop van “caskets”, lijkkisten met 5 miljoen stuks daalde in 2009. Dit door de opkomst van crematie in Amerika. Bepaalde bedrijven die lijkkisten leveren, begeven zich op het randje van faillisement door deze grote daling.

De verkoop van lijkkisten in Amerika zakt al jaren, maar geen enkel jaar was het zo erg als 2009. Vele Amerikanen kiezen voor een goedkope oplossing voor dat de crematie plaats heeft. Ook de crisis heeft ermee te maken. Amerikanen kunnen nu ook lijkkisten kopen in grootwarenhuizen zoals “Wall Mart” die een lijkkist tot vijf keer goedkoper aanbiedt dan de begrafenisondernemer. Niemand is verplicht om de kist te kopen bij de begrafenisondernemer zegt “Wall Mart”.

Als reactie op de dalende verkoop maken grote lijkkistfabrikanten goedkopere oplossingen voor de klant en gaat er meer aandacht naar het produceren van producten die rechtstreeks met crematie te maken hebben.

De grootste lijkkistleverancier in Amerika “Batesville Casket”, gaat investeren buiten de begrafenissector en kocht een groot bedrijf op dat machines maakt voor het bedrijfsleven. “We zijn de grootste speler in de begrafenissector van Amerika en de sector groeit niet, daarom de investering.” zo klinkt het bij Batesville.

26/02/10

 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button