AsNieuwsOpmerkelijk

Video: As in een Nescafé potje

as-in-nescafe-potjeAs in een Nescafé potje, dat ondervond een man uit Limburg, die in april zijn vrouw verloor.  Het overgrote deel van de as kreeg hij mee in een urne van het crematorium, maar een klein deel kreeg hij van de begrafenisondernemer. Tot grote ontsteltenis zat het kleine deel as in een potje Nescafé.

“Mijn vrouw was amper 47 toen ze overleed”, vertelt Klaas (56) in Het Belang Van Limburg. “Ze was van de trap gevallen. Haar plotse overlijden was voor de hele familie een verschrikking.” Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, moest de grootste klap nog volgen.

Enkele dagen na de crematie belde de begrafenisondernemer naar Klaas met de vraag om het resterende deel van de as te komen halen. Het was pas in de auto dat hij ontdekte dat de as in een potje oploskoffie zat. “Ik was zo van slag dat ik de kracht niet meer had om te reageren.”

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

J.L.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Related Articles

Reacties

  1. Volgens de omzendbrief BA -2006/3 van de Vlaamse Gemeenschap kunnen echtgenoten en bloedverwanten tot de eerste graad een symbolisch gedeelte van de as meenemen. Het meegeven van de as gebeurt door de beheerder van het crematorium.

    Sommige crematoria geven deze kleine hoeveelheid as mee in een proefbuisje. Is dit ook respectvol ?

    Goede begrafenisondernemers kunnen nabestaanden stijlvolle, miniurnen aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button