Archief

Asia Funeral Expo 2011 Hong Kong China

Asia Funeral Expo 2011

De Asia Funeral Expo – Jaarlijkse uitvaartbeurs voor Aziatische landen

Van 19 tot 21 mei 2011 was het weer de jaarlijkse uitvaartbeurs in Hong Kong, China. Op deze beurs werden er vooral producten voorgesteld die het plaatsgebrek op Chinese begraafplaatsen moet aanpakken. Eén daarvan is asverstrooiing op zee, maar dat blijkt in China niet echt populair, dit omdat nabestaanden, bij een asverstrooiing op zee, geen plaats hebben om achteraf naartoe te gaan.

Computer voor de begraafplaats

Een bedrijf uit Duitsland heeft hierop iets gevonden. Een computer met touchscreen waarop al de gegevens van de overledenen op worden weergegeven. Dit zou eventueel ook kunnen worden toegepast bij overledenen die ergens werden uitgestrooid. Bijvoorbeeld op zee. Het lijkt op de zuilen, zoals bij ons in Vlaanderen, waarop de namen van overledenen worden aangebracht die werden uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats. Enkel is deze nieuwe techniek volledig digitaal en omvat het meer gegevens dan enkel de naam en data. Een hele nieuwe aanpak voor de Chinese uitvaartmarkt.

Sierstenen gemaakt van as

In Zuid-Korea heeft een jong bedrijf een toestel uitgevonden om as van de overledene te verwerken tot sierstenen. Een gigantisch succes in Zuid-Korea. Vele crematoria hebben deze toestellen al aangekocht en het bedrijf wil de hele markt veroveren. De stenen worden gemaakt, puur van de as en zonder andere toegevoegde producten. In minder dan een uur kan het toestel van dit bedrijf zulke steen aanmaken voor maximum 1.400 euro per steen. Er bestaat ook de mogelijkheid de kleur van de steen uit te kiezen, dan worden er wel kleurstoffen aan de as toegevoegd.

Grafkisten gemaakt van gerecycleerde materialen

Ook met het milieu wordt rekening gehouden en de impact van crematie op het milieu. Gerecycleerde producten komen meer en meer op de markt. Grafkisten die bestaan uit gerecycleerde materialen komen van een bedrijf uit Australië. De kisten wegen amper 10 kg maar kunnen het tienvoud qua gewicht gemakkelijk aan. Hierdoor hoeven geen bomen meer worden gekapt en zijn deze kisten ideaal voor crematie.

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button