Nieuws

Baby ontwaakt in mortuarium vlak voor de crematie

verzorgingstafel-funerariumIn China is een baby, die door artsen was doodverklaard, kort voor zijn crematie weer ontwaakt. Het jongetje had al 15 uur bij een temperatuur van min 12 graden Celsius in een mortuariumvriezer gelegen.Terwijl medewerkers van een uitvaartcentrum al bezig waren het kindje voor te bereiden voor het afscheid, begon de baby opeens kreunende geluidjes te maken. Artsen spreken van een wonder, zo melden Chinese en andere internationale media.

 

 

Het jongetje werd begin januari dit jaar te vroeg geboren en lag vervolgens 23 dagen in een couveuse in een ziekenhuis in de Chinese provincie Zhejiang. Omdat de vooruitzichten van de verzwakte baby zeer slecht waren, besloot zijn vader het kindje mee naar huis te nemen. Daar verslechterde de conditie van de baby, waarna het op 4 februari officieel dood werd verklaard omdat er geen hartslag meer te meten was.

Dekenzak
De aangeslagen ouders wikkelden het ‘overleden’ kindje in twee lagen kleding en een dikke dekenzak. In die staat werd de baby vervolgens in het mortuarium gelegd. Vermoedelijk heeft die beschermende laag de baby het leven gered. Nadat er weer een hartslag bij het jongetje was geconstateerd zijn direct de ouders gebeld en werd de crematie afgeblazen. De baby is daarna overgebracht naar de intensive care-afdeling van het ziekenhuis waar het was geboren. ,,Dit is de allereerste keer dat dit is gebeurd”, verklaarde een woordvoerder van het ziekenhuis aan Chinese media.

Het kindje verkeert nog altijd in levensgevaar. Het medisch team houdt hem goed in de gaten, maar de kans dat de baby zal overlijden is erg groot.

bron: gelderlander.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button