Archief

Bassevelde krijgt parkbegraafplaats

Bassevelde krijgt parkbegraafplaats

Bassevelde krijgt een nieuwe prachtige parkbegraafplaats

Bassevelde krijgt een nieuwe prachtige parkbegraafplaats. Na meer dan 30 jaar zoeken naar een geschikte locatie voor een nieuwe begraafplaats is het eindelijk zo ver. Op de oude begraafplaats kon enkel nog begraven worden in volle grond. Een urne bijzetten of as verstrooien was niet mogelijk. Ook alle grafkelders zijn volzet.

Iets wat niet in regel is met het Vlaams decreet op lijkbezorging, waarin geschreven staat dat elke begraafplaats aan verschillende vormen aan rustplaatsen moet voorzien zijn. De nieuwe parkbegraafplaats zal dit veranderen. Met uitzicht op verschillende landerijen zal deze nieuwe begraafplaats een oase van rust worden.

De unieke eigenschappen van een parkbegraafplaats is uiteraard groen. Daarvoor moet de natuur zijn werk doen, dat kan nog even duren. Deze nieuwe begraafplaats ligt op wandelafstand van de dorpskern. De eigenlijke begraafplaats is omgeven door een groenscherm van tien meter en een wandelpad met bankjes. Nieuw zijn een strooiweide, columbarium, een urnenveld en een kinderbegraafplaats.

22/9/2012

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button