BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats Humbeek heeft vernieuwde paadjes in duurzaam materiaal

De paden zijn “Onkruidwerend en waterdoorlaatbaar”

Begraafplaats Humbeek heeft vernieuwde paadjes in duurzaam materiaal

Op de begraafplaats van Humbeek is het nieuwe deel voorzien van paden in duurzaam materiaal.    Zo is het onkruidwerend en waterdoorlatend.  De begraafplaatsen in Vlaanderen kampen vaak met een hoge vraag naar onderhoud sinds er geen chemische stoffen meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden.  De gemeenten of steden moeten daarom inventief zijn om het onkruid te bestrijden en in onderhoud te voorzien.

 

Het eerste kerkhof van Grimbergen

Het eerste kerkhof in Grimbergen is opgeknapt wat de paadjes betreft. Eerder kondigde de gemeente al aan dat ze op zoek gingen naar een duurzaam alternatief omdat de onderhoudsdiensten het groen op de begraafplaatsen amper kunnen bijhouden.
Men heeft de oplossing gevonde en het was een mengeling van steengruis en een natuurlijk bindmiddel. “De voordelen zijn dat het onkruidwerend is, waterdoorlaatbaar en dat we overleden personen makkelijk kunnen bijleggen. Nu is dat soms heel moeilijk. In de winter is het al onmogelijk om het gras opnieuw in te zaaien met daarna de modderpoelen tot gevolg”, legt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) uit.

 

Nog vier andere begraafplaatsen

De andere vier begraafplaatsen in Groot-Grimbergen komen in de komende twee jaren aan bod. Volgende aan de beurt is de begraafplaats aan de Verbrande brug. Natuurlijk heeft de aanleg van de paden een kostenplaatje, want dat bedroeg 32.000 euro.  Men wil de begraafplaats sereen en mooi onderhouden zien, omdat dat ook een vorm van respect is naar de overledenen toe.

Bron: hln.be en eigen redactie

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button