BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats Sint-Pieters-Kapelle wordt gedeeltelijk ontruimd

Een jaar tijd om te reageren als nabestaanden

Begraafplaats Sint-Pieters-Kapelle wordt gedeeltelijk ontruimd

Op de gemeentelijke begraafplaats van Sint-Pieters-Kapelle worden graven waarvan de concessie verlopen is, ontruimd. Indien er nabestaanden zijn die de concessie willen behouden, kunnen zij reageren binnen het jaar. Zodoende kan men de concessie verlengen.

Elk graf dat in aanmerking komt, krijgt een nota

Zoals de wettelijke bepalingen zijn in Vlaanderen, wordt er aan elk graf dat in aanmerking komt, een nota geplaatst met de nodige informatie. Ook aan de ingang van de begraafplaats zal een lijst komen te hangen, een jaar lang.

Allerheiligen brengt veel bezoekers naar de begraafplaatsen

In vele gevallen gebruiken gemeenten de periode rond Allerheligen om de nota’s aan te hangen. Dan komen er veel mensen naar de begraafplaatsen en kan men stappen ondernemen.

Contact met nabestaanden

Het gemeentebestuur zoekt ook zoveel mogelijk contactgegevens op van nabestaanden om hen persoonlijk te contacteren. Hoewel men dat wettelijk niet verplicht is.   “De graven waarvan de grafrust nog niet verlopen is, zullen op kosten en door toedoen van het gemeentebestuur herbegraven worden in een vak dat hiervoor bestemd is”, besluit Snoeks. Wie een concessie wil aangaan of vragen heeft, kan terecht bij het telefoonnummer 02 397 11 59.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button