Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Vele begraafplaatsen worden omgevormd tot groene parken

Meer begraafplaatsen omgevormd tot groene parken

De begraafplaatsen in vele gemeenten en steden krijgen een groener karakter

Elke week verschijnen er in verschillende media artikelen over gemeente- of stadsbesturen die investeren in een groene begraafplaats. De omvorming van de begraafplaats van een klassiek karakter naar een nieuw frisser concept. “Een plaats waar men tot rust kan komen.” Leest men vaak. Men wil met het klassieke beeld komaf maken.

De besturen gaan mee met hun tijd. Investeringen in meer groen, andere vormgevingen of nieuwe infrastructuren. Ook de bouw van columbaria en ondergrondse columbariumnissen zitten in de lift. Wat men echter niet vaak leest is de plaatsing van bovengrondse grafkelders, die toch zijn toegelaten door het Vlaamse decreet. Tot op heden blijkt dit enkel mogelijk in Lanaken.

Het moderniseren van de begraafplaatsen en plaatsen van nieuwe infrastructuren is ook vaak het beantwoorden aan de noden van de maatschappij. Ondergrondse columbariumnissen worden ook vaker gebruikt als laatste rustplaats. Deze trend zal zich blijven doorzetten, ook als het gebruik van de urne met asresten blijft toenemen. Zeker met de nieuwe manier van lijkbezorgen op komst: resomatie

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close