Archief

Begraafplaatsreportage: Highgate Cemetery in London

Begraafplaatsreportage: Highgate Cemetery in London

Een van de meest bekende begraafplaatsen ten noorden van London

highgate-cemetery-london-videoreportageDe begraafplaats van Highgate bestaat uit twee delen: de oudere, ten westen van Swain’s Lane gelegen ‘West Cemetery’ en ten oosten van Swain’s Lane de ‘East Cemetery’. Het is aangelegd naar voorbeeld van het de grote begraafplaats “Cimetière du Père-Lachaise” te Parijs.

West Cemetery werd in 1839 geopend als één van de Magnificent Seven: zeven grote, moderne begraafplaatsen in de buitenwijken van Londen. Tot die tijd hadden kerkhoven dienst gedaan als begraafplaats, maar door de explosieve groei van de stad was er een gebrek aan ruimte ontstaan.

Highgate werd al snel een populaire begraafplaats. Iedereen die iets voorstelde, kunstenaars, intellectuelen en leden van rijke Victoriaanse families, wilde er begraven worden. Er verrezen in korte tijd vele indrukwekkende grafmonumenten, Gothische tombes en rijkversierde familiegraven. Hierdoor was Highgate ook al snel een plek van ontspanning waar men graag voor z’n plezier of ter contemplatie een wandeling maakte.

We geven u graag ook een beeld bij deze oude begraafplaats:

Highgate Cemetery from nacho labrador on Vimeo.

Bron: deels wikipedia

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button