Archief

Begrafenisondernemers voor de gek gehouden | Uitvaartvlaanderen.be

Begrafenisondernemers voor de gek gehouden

Begrafenisondernemers van Dela, Yarden en Monuta zijn voor de gek gehouden

De begrafenisondernemers die werden opgebeld om een uitvaart te regelen voor een 25 jarige man, werden voor de gek gehouden. Het ging namelijk over een televisieprogramma van de Nederlandse zender Vara. In het programma ‘Rambam’ wilde men op deze manier aantonen dat er een en ander verkeerd loopt binnen de uitvaartwereld.

Misbruik aantonen door uitvaartverzorgers in de val te lokken

Het programma wil naar eigen zeggen, misbruik in de uitvaartwereld tegen gaan en aantonen. Ze zijn ervan overtuigd dat er misbruik wordt gemaakt met betrekking tot de emoties van de nabestaanden op het moment dat er een dierbare komt te overlijden. De uitvaartverzorgers werden onder valse voorwendselen naar een sterfgeval gelokt.

De begrafenisondernemers kregen echter nooit een lichaam te zien. Ze vonden het raar dat er geen lichaam moest worden overgebracht en dat er geen verzorging nodig was. Een uitvaart werd wel geregeld en men vroeg duidelijk om een offerte aan de begrafenisondernemers. “Er worden exorbitante prijzen gerekend” zo vertelt de programmamaker van Vara.

Uitvaartbedrijven zijn woedend en ondernemen stappen bij de Raad voor Journalistiek

Dela, Yarden en Monuta zijn woedend en spreken over een groot gebrek aan respect voor hun werk en mensen die echt met een overlijden te maken krijgen. Samen stappen ze naar de Raad voor de Journalistiek met een klacht tegen het VARA-programma Rambam. Dat hebben zij dinsdag aangekondigd.

Wat er nu eind januari zal worden uitgezonden is nog maar de vraag, onderzoek van Dela, Yarden en Monuta had de programmamakers snel ontdekt op Google zoekmachine. Men ging er niet vanuit dat men de acteurs zo snel zou herkennen. Net het “overacteren” heeft hen de das om gedaan. De exacte invulling van Rambam, dat nog moet worden uitgezonden, is nog niet duidelijk, zeker nu alles al ontdekt is door de uitvaartondernemingen.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button