Archief

Begrafenissen in een modern tijdperk

Begrafenissen in een modern tijdperk

Begrafenissen in een modern tijdperk, voordelen of nadelen?

begrafenissen modern tijdperkBegrafenissen in een modern tijdperk, het heeft zo zijn voordelen. Misschien ziet niet iedereen ze als voordelen maar eerder als nadelen. Vandaag kan de begrafenisondernemer zeer snel communiceren met een rouwende familie. Via e-mail, gsm en andere moderne communicatiemiddelen.

De rouwende familie, die net met een overlijden te maken kreeg, belt de begrafenisondernemer. Vaak krijgt de familie, na het regelen van de uitvaart, een proefdruk van de rouwbrief via e-mail toegezonden. Op deze manier kan de rouwende familie snel en efficiënt reageren op eventuele aanpassingen die moeten gebeuren aan het drukwerk.

Digitaal rouwbrieven versturen voor vrienden en kennissen in het buitenland

Een ander groot voordeel aan moderne middelen om te communiceren, is het feit dat men ook digitaal rouwbrieven kan versturen, wanneer men vrienden of kennissen in het buitenland op de hoogte wil brengen van een overlijden. Het wordt ook vaak gevraagd aan de begrafenisondernemer, om een digitale versie van de rouwbrief af te leveren. Zo kan de begrafenisondernemer een pdf document afleveren om deze via e-mail te versturen naar mensen die verder weg wonen of verblijven.

Toch zijn er nog altijd families die houden van tradities en misschien geen gsm of computer hebben. In dit geval zal de begrafenisondernemer na het maken van de proefdruk, langs de rouwende familie rijden om een proef van de rouwbrief te laten nalezen. Wanneer de begrafenisondernemer voorzien is van een eigen drukkerij, kan hij deze rouwbrief na goedkeuring snel afdrukken.

Rouwdrukwerk via e-mail geeft tijdswinst

Moderne middelen zijn een groot voordeel voor de begrafenisondernemer en daaruit vloeit een voordeel voor de rouwende families. Het rouwdrukwerk kan veel sneller bij de rouwende familie afgeleverd worden, na goedkeuring. Men hoeft niet lang te wachten wanneer de begrafenisondernemer zelf zijn eigen drukwerk afdrukt.

Ook communicatie naar instellingen, kerken, koffietafels of instanties verlopen veel sneller door de moderne middelen. Gemeentehuizen kunnen snel via e-mail of fax verwittigd worden van een overlijden. Begraafplaatsen worden op de hoogte gebracht van een komende uitvaart op een bepaalde dag en uur. Vroeger moest de begrafenisondernemer veel meer documenten naar de verschillende instanties brengen. Vandaag brengen deze moderne middelen ook voordelen mee voor de aangifte van overlijden.

Zo zijn er gemeenten die voorzien van een E-loket. Hier kan de begrafenisondernemer inloggen en zijn aangifte van overlijden doorgeven. Zo kan de begrafenisondernemer ook nog andere gerelateerde onderwerpen regelen via een E-loket. Uiteraard afhankelijk van gemeente tot gemeente en hoe het E-loket werd opgebouwd.

Het doorschakelen van een oproepnummer naar gsm is een godsgeschenk

Voor het doorschakelen van een oproepnummer is de komst van een mobiele telefoon, de gsm, een godsgeschenk. Jaren geleden moest de telefoon nog bemand worden. Er moest altijd iemand naast of in de buurt van de telefoon blijven. Wanneer de telefoon ging, kon men eventueel een overlijden aannemen. Vandaag kan men de telefoon snel doorschakelen naar een gsmnummer. Komt er een overlijden binnen, dan wordt deze automatisch doogeschakeld naar het gsmnummer. Het geeft een grote vrijheid aan de begrafenisondernemer. Zo dient hij niet altijd aanwezig te zijn.

Hoe meer de begrafenisondernemer zelf kan doen, hoe meer tijd hij kan besparen. Veel begrafenisondernemer kunnen eigen drukwerk voorzien. Alsook het graveren van naamplaatjes, eigen lijkwagens, een koeling en verzorgingsruimte, kunnen het werk van de begrafenisondernemer sneller en efficiënter maken. De moderne begrafenisondernemer speelt hiermee in op de behoefte van de consument wanneer deze te maken krijgt met een overlijden.

1/8/2012

Share/Bookmark

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button