Archief

Begrafenissen van de slachtoffers | Uitvaartvlaanderen.be

Begrafenissen van de slachtoffers

Begrafenissen van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland

De begrafenissen van de slachtoffers van het busongeval, die vrijdag 17 maart 2012 naar ons land werden overgebracht, hebben plaatsgevonden op woensdag en donderdag, vrijdag en zaterdag. Woensdag 21 maart 2012 begraaft Lommel gezamenlijk hun slachtoffers om 10.30uur in de Soeverein Arena. De inhoud en of buitenstaanders deze plechtigheid kunnen bijwonen moet nog besproken worden met de ouders van de slachtoffers.

Begrafenisplechtigheid in Leuven, de slachtoffers van Heverlee

Donderdag 22 maart 2012 begraaft Heverlee zijn slachtoffers om 11 uur in de Sint-Pieterskerk te Leuven. Op de beide plechtigheden zullen onze koninklijke familie aanwezig zijn, alsook vertegenwoordigers van de Nederlandse koninklijke familie en de Zwitserse president komt mogelijk naar de begrafenissen. Vrijdag werden de lichamen van de slachtoffers naar de betreffende funeraria gebracht, die bewaakt worden door politieagenten om opdringerige pers tegen te houden.

De ski-begeleidster wordt aanstaande zaterdag begraven te Brasschaat.
Eerder deze week, waren er vele klachten naar de pers toe. Vooral buitenlandse pers ging heel agressief te werk om aan informatie te komen. Ook het publiceren van foto’s van de slachtoffers, zorgde voor veel commotie binnen de politiek en onder de mensen.

Vtm, Vrt en Vt4 hebben gezamenlijk de herdenkingsplechtigheid te Lommel live uitgezonden.

Donderdag 22 maart 2012 – De kinderen van de school in Heverlee zijn begraven.

Woensdag 21 maart 2012 – De kinderen van Lommel zijn begraven, de koning en koningin brengen een groet aan de kinderen en de ouders

De kinderen van Lommel zijn vandaag begraven, het werd een emotioneel afscheid waarbij de koning en koningin met de ouders sprak van de overleden kinderen. Onze koningin was zichtbaar aangeslagen van de gesprekken met de ouders. De grote zaal in Lommel zat volledig vol en ook buiten konden aanwezigen de plechtigheid live volgen. Aan het begin van de plechtigheid werden de kisten door militairen de zaal binnen gedragen. Elke kist werd bijgestaan door een militair met foto van het betreffende kind.

De kisten werden opgesteld in een halve boog, witte kisten en een bruine kist van de overleden leerkracht. Clouseau kwam een emotioneel nummer brengen en de herdenkingsplechtigheid werd ingeleid door het koor Scala. Ook de burgemeester van Lommel bracht een speech.

Clouseau met Zij aan Zij op de herdenkingsplechtigheid

Dindsdag 20 maart 2012 – Het eerste slachtoffer werd vandaag begraven. De begeleidster van 37 werd dinsdag 20 maart 2012 in Lommel als eerste begraven.

Begrafenissen van de slachtoffers

18/03/2012

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button