Archief

Bloemen bij begrafenissen 13.700 jaar geleden

Bloemen bij begrafenissen 13.700 jaar geleden

13.700 jaar geleden werden er al bloemen gebruikt bij begrafenissen

bloemen bij begrafenissenIn een graf van 13.700 jaar oud hebben Israëlische wetenschappers sporen van bloemen gevonden. De onderzoekers leiden hieruit af dat mensen al veel langer dan gedacht bloemen gebruiken bij begrafenissen.

De vondst werd al in 2009 gedaan in een graf in een grot bij de berg Karmel, in het noordwesten van Israël. Deze week publiceerden wetenschappers over hun onderzoek in het wetenschappelijke magazine PNAS.

In de zogenaamde Raqefet-grot werden in totaal negenentwintig skeletten gevonden. In vier verschillende graven troffen de onderzoekers sporen van bloeiende salie aan. De graven dateren uit de periode waarin dit gebied werd bewoond door de Natufiërs. Deze cultuur is onder meer bekend omdat de bevolking al voor de invoering van de landbouw in permanente nederzettingen ging leven.

De onderzoekers stellen dat de overledenen door andere leden van de bepaalde stam op een bed van bloemen moeten zijn gelegd, in het graf. Het zou daarmee om het oudste bewijs gaan van een gedecoreerd graf met bloemen. De vondst wijst er volgens de onderzoekers ook op dat het begraven van de doden voor de Natufiërs op sociaal en spiritueel vlak al van grote betekenis was. Het gebruik van bloemen brengt dit aan als bewijs.

6/7/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – historiek.net – foto: PNAS

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button