Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Bobbejaan Schoepen is overleden

Bobbejaan Schoepen (85) is deze ochtend overleden

Lees ook: Bobbejaan Schoepen krijgt een grootse begrafenis

Bobbejaan_schoepenDe Vlaamse artiest Bobbejaan Schoepen (85), oprichter van het pretpark Bobbejaanland, is overleden. Dat meldt zijn zoon.

Deze ochtend om 11u is de Vlaamse artiest en oprichter van Bobbejaanland plots overleden aan een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis te Turnhout. Gisteren werd hij net 85.

5 Miljoen platen verkocht

Bekende nummers van Schoepen zijn onder meer “De Lichtjes van de Schelde” en “Café zonder bier”. Zijn muzikale carrière spreidde zich uit van de jaren ’40 tot de jaren ’60. In 1945 nam hij de naam Bobbejaan aan als artiestennaam. Bobbejaan verkocht in zijn gehele carrière meer dan 5 miljoen platen. Hij toerde in twintig landen, met onder andere Joséphine Baker, Toots Thielemans, Caterina Valente. In 1955 verzorgde Jacques Brel een week lang zijn voorprogramma in de Brusselse Ancienne Belgique. 

Zijn leven was niet altijd even eenvoudig

Het leven van Schoepen verliep allerminst rimpelloos of gemakkelijk. Hij belandde in oorlogstijd twee keer in de gevangenis, verloor zijn virtuoze fluitcapaciteiten door een chirurgische ingreep en onder- ging in 1986 een zware hartoperatie.

In 1999 werd er bij hem darmkanker vastgesteld. Dat deed hem besluiten zijn levenswerk, Bobbejaanland, te verkopen aan een Spaanse pretparkengroep.

Schoepen herstelde van zijn ziekte en stortte zich weer op zijn eerste liefde: de muziek. Hij stierf maandag aan de gevolgen van een hartstilstand. Twee jaar geleden maakte hij nog zijn laatste cd.

17/05/10

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button