BegraafplaatsenNieuws

Brievenbus voor “hemelpost” op begraafplaats in Herenthout

Brievenbus voor “hemelpost” op begraafplaats in Herenthout

Met Allerheiligen in het vooruitzicht heeft de gemeente Herenthout een brievenbus geplaatst voor “hemelpost”. Deze bijzondere brievenbus staat aan de ingang van de begraafplaats en is toegankelijk voor iedereen. Het doel van deze initiatief is om steun te bieden aan mensen die een dierbare hebben verloren.
Het verwerken van het verlies van een dierbare is belangrijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. De gemeente Herenthout begrijpt dit en wil met de hemelpost-brievenbus een plek bieden waar mensen hun gevoelens kunnen uiten. Iedereen kan een brief of tekening posten die gericht is aan hun overleden dierbare.

Om ervoor te zorgen dat de privacy wordt gerespecteerd, kan alleen het gemeentepersoneel de brievenbus openen. Het proces van legen gebeurt op een serene manier, waarbij alle ontvangen post ongeopend wordt vernietigd. Op deze manier blijft de inhoud van de brieven en tekeningen tussen de verzender en de overledene.

Beschildering

De technische dienst van de gemeente heeft gezorgd voor het plaatsen van deze speciale brievenbus. De beschildering ervan werd verzorgd door animatoren van Jeugdatelier Matsijs. Daarnaast werkt het lokale bestuur ook aan andere projecten ter ondersteuning van mensen die een dierbare hebben verloren, zoals de recentelijk geplaatste sterretjesboom en de aanleg van een sterretjesweide.

De gemeente Herenthout hoopt met deze initiatieven een steun te zijn voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Het is belangrijk om ruimte te bieden voor het uiten van emoties en het delen van herinneringen. Met de hemelpost-brievenbus worden mensen aangemoedigd om hun gevoelens op papier te zetten en zo hun dierbaren op een bijzondere manier te eren.

Met Allerheiligen in het vooruitzicht, biedt de hemelpost-brievenbus een extra mogelijkheid om stil te staan bij het gemis van onze geliefden. Het is een plek waar woorden kunnen worden uitgesproken die niet langer in de lucht hangen, maar rechtstreeks naar de hemel gaan. De gemeente Herenthout hoopt hiermee troost en steun te bieden aan iedereen die dat nodig heeft tijdens deze moeilijke periode.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button