Archief

China: begrafenisondernemer is “nieuw” beroep

China: begrafenisondernemer is “nieuw” beroep

Jonge Chinese begrafenisondernemers in opleiding leren nieuwe technieken

china beroep begrafenisondernemerChinese begrafenisondernemers in opleiding, leren de dag van vandaag nieuwe technieken als het gaat om het verzorgen en aankleden van de overledenen. Blijkbaar is het beroep, begrafenisondernemer, in China een ‘hot’ beroep. Zo willen vele jonge mensen dit beroep aanleren.

Praten over de dood is in de Chinese cultuur een enorm taboe. Daarom kan je als jonge persoon, die de opleiding volgt, beter niet praten over de keuze van het aanleren ervan. De jonge mensen die het beroep aanleren, spreken over verandering en willen de sector veranderen. Daar de oudere begrafenisondernemers, volgens hun, niet altijd even respectvol met de overledene en het gebeuren rond de uitvaart, omgingen.

Ook de verdienste van het beroep, in loonverband, is goed. Wanneer men afgestudeerd is aan één van de vier scholen, verdient men meer dan €550 euro per maand, dit is meer dan een gemiddelde afgestudeerde student in China.

Toch blijkt het niet evident om als begrafenisondernemer aan de slag te gaan in China, velen vinden geen partner, al dan niet om te huwen, of moeten onder druk van vrienden en familie toch veranderen van job. Het lijkt een moeilijke keuze om te maken.

Bekijk het videofragment van Reuters persbureau:

8/6/2012

Share/Bookmark

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button