Archief

Crematiecijfers, wereldwijd

Crematiecijfers, wereldwijd

Een aantal crematiecijfers van landen over gans de wereld

Een aantal crematiecijfers van landen over de hele wereld werden gepubliceerd op de website economist.com. De eerste geregistreerde crematie in Groot-Brittannië was in 1885. Mevrouw Jeanette Pickersgill was een van de drie mensen die jaren die werden gecremeerd, uit 596.000 sterfgevallen.

Na verloop van tijd, zijn crematies toegenomen. In 2010 werden ongeveer driekwart van de 566.000 Britten die stierven, gecremeerd. Deze trend is ook te zien in andere rijke landen. Het aantal crematies in Amerika steeg van 47 in 1885 tot meer dan 1 miljoen in 2010, of 42% van alle sterfgevallen. Binnen Amerika is er veel variatie. Crematie is het populairst in Nevada (72%) en Washington (71%), en het minst gebruikt in Alabama (17%) en Mississippi (14%).

Religie en cultuur zijn belangrijke factoren. In Japan, waar de meeste mensen zich identificeren met de inheemse religie van het Shintoïsme of met het boeddhisme, beide godsdiensten willen dat de doden gecremeerd worden. Bijna 100% van alle dode mensen zijn gecremeerd in het land.

Tarieven zijn ook hoog in dichtbevolkte plaatsen zoals Hong Kong, waar de nabestaanden de as vooral in columbaria plaatsen.

We geven met deze afbeelding een zicht op het aantal crematies in verschillende landen.

crematiecijfers wereldwijd

12/11/2012 bron: economist.com

Share/Bookmark

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close