Archief

Crematiecontrole gebeurt in Gent werken per afbod – Uitvaartvlaanderen.be – Uitvaartnieuws

Crematiecontrole in Gent, per afbod

Crematiecontrole wordt in de stad Gent uitgegeven aan arts die de laagste offerte indient.

crematiecontrole in Gent wordt uitgevoerd per afbodGeïnteresseerde controleartsen in Gent, kunnen zich volgens een advertentie wenden tot de verantwoordelijke van de burgerlijke stand in Gent, om aldaar hun offerte in te dienen. Deze controleartsen worden ingezet om bij de dood nog eens te gaan vaststellen. Dit bij crematie. De arts in kwestie wordt dan door de stad Gent vergoed voor zijn werk.

De controleartsen controleren of de persoon overleden is en of er geen sprake is van een niet-natuurlijke dood. Zo controleren ze ook of er geen pacemaker aanwezig is. Het werk van controlearts bij crematie mag zeker en vast niet onderschat worden, zeker nu de aantal crematies erg stijgen. Bij crematie is er geen kans meer om nog een autopsie uit te voeren, bij een teraardebestelling wel. Men schrijft in de artsenkrant, dat dit enkel aan kwaliteit zal verliezen als dit per afbod wordt uitgegeven.

Crematiecontrole volgens het boekje.

De verantwoordelijke van de burgerlijke stand te Gent, Herman Palsterman, vertelt dat ze nu werken strikt volgens het boekje en dat ze voordien een onderhandse opdracht toegewezen hadden aan drie artsen.

Bij crematie komen er twee dokters bij de overledene, een om als eerste de dood vast te stellen en een tweede om na te gaan of het om een natuurlijk overlijden gaat en of er geen pacemaker aanwezig is. Pas bij het verkrijgen van alle benodigde documenten van deze twee artsen, kan de begrafenisondernemer de aangifte van overlijden doen en worden het uitreksel van de akte van overlijden meegegeven.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button