Archief

Crematoria schenken aan het goede doel – Uitvaartvlaanderen.be

Crematoria schenken aan het goede doel

Crematoria schenken een som van 75.000 euro aan het goede doel

crematoria schenken aan het goede doelCrematoria hebben een schenking gegeven aan het goede doel. Voor een bedrag van 75.000 euro. Dit bedrag komt van de verkoop van hoogwaardige protheses, juwelen en gouden tanden die na crematie worden gerecupereerd.

Recyclage van resten na crematie is nu ook bij ons doorgedrongen

Het principe van recyclage in crematoria is in andere landen al langer bekend. Nu is het ook in onze crematoria doorgedrongen. De protheses en juwelen die overledenen aan hebben, bij crematie worden na de crematie samen met de as opgevangen. Wanneer duizenden overledenen per jaar worden gecremeerd, kan het niet anders dan dat er veel wordt opgevangen na crematie.

Gespecialiseerd bedrijf sorteert de resten en verkoopt ze

De resten die zich in de as bevinden, worden naar een gespecialiseerd bedrijf gebracht. Dit bedrijf verwerkt de resten en verkoopt deze opnieuw. Er zijn ook crematoria die deze resten zelf verkopen en de opbrengsten aan een goed doel schenken.

In Nederland wordt deze recyclage reeds jarenlang uitgevoerd. Daar bestaat een bedrijf die deze resten verwerkt van vele crematoria in het land. Het bedrijf sorteert de resten van crematie en zorgt zo dat peperdure materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Share/Bookmark

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button