Archief

Crematorium Aalst open in 2016?

Crematorium van Aalst open in 2016?

Zal het crematorium in Aalst openen in 2016? Een mening en het woord van de voorzitter van het OCMW in Aalst: Patrick duwt… De Smedt, voorzitter van het OCMW in de Ajuinstad en tot voor 6 jaar 15 jaar lang de schepen van openbare werken, voorspelt dat het crematorium in 2016 zal opengaan.

Hij bevestigt dat het dossier van het Crematorium heeft een echte lijdensweg achter de rug heeft. Zelfs de gouverneur moest tussenkomen.“Hoe komt dat? Is het eigenbelang dat hier speelt? Een lid van de gemeenteraaad of het schepencollege hoort toch in dienst te staan van het volksbelang?”

Patrick De Smedt: “ Zolang ik aan politiek doe in onze stad zolang ken ik al het crematoriumdossier. De sp.a fractie is doorheen de jaren altijd een fervent en consequent voorstander en verdediger gebleven. Ondertussen moeten we al even lang naar Gent of Brussel en nu ook naar Sint Niklaas om afscheid te nemen van onze dierbaren.

Los van de lange, moeilijke procedures heeft vooral volgend politiek feit een rol gespeeld: De CD&V nam bij vorige verkiezingen omwonenden vertegenwoordigers van actiegroepen op hun lijst, sommigen raakten verkozen en beinvloedden zo eenzijdig het dossier.

“Maar zoals het er nu voorstaat zal het crematorium ergens in 2016 kunnen openen.”

Alle grote fracties willen zo snel mogelijk een afgewerkt dossier. De Siesegemlaan ligt vandaag voor de hand, al dromen de liberalen nog steeds van de Hoezekouter, achter het huidige kerkhof. Voor de N-VA blijft het eigenlijk gelijk. Als het er maar snel komt.

Het dossier van het crematorium in Aalst sleept echter al jaren aan. Dit nieuwe crematorium zou onder het beheer komen te staan van Intercommunale Westlede.

17/9/2012

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button